Levering volgende werkdag mogelijk
Alles op voorraad
Service op maat
Van idee tot eindresultaat

Koffer Miljoenenjacht

Product: Koffer Miljoenenjacht 

Opdracht: In opdracht van Take Five Decoraties produceert Vokube Kunststofbewerking de gouden koffers  voor het  televisieprogramma Miljoenenjacht van de Postcodeloterij, geproduceerd door Endemol.

Opdrachtgever: Take Five Decoraties is gespecialiseerd in het  vervaardigen van decor en rekwisieten voor TV, film, theater en commercials. www.take-five.nl

Materiaal: Acrylaat Goud metallic 3 mm

Bewerkingen: Elk onderdeel van de koffer wordt uit dezelfde plaat gehaald om verschil in tint  van het materiaal te voorkomen. Allereerst worden de boven- en onderkant en de zijkanten uit een plaat gefreesd.

De boven- en onderzijde worden rondom onder een hoek van 45 graden uitgefreesd. Vervolgens worden de zijkanten aan drie kanten in een hoek van 45° gefreesd. De korte zijkanten worden op maat gezaagd.In de delen waarop de sluitingen en het handvat bevestigd worden, worden gaten gefreesd op basis van een autocad tekening. Zodra alle delen klaar zijn worden deze in verstek verlijmd zodat er twee kofferdelen ontstaan. Van elk deel worden de kanten gebroken; rondom worden de scherpe randen verwijderd.De twee kofferdelen worden op elkaar gelegd en de scharnieren van de onderzijde  worden erop vastgelijmd. Vervolgens worden de hoekprofielen erop gekit en de koffersluitingen erop bevestigd. Het handvat is gemaakt van 15 mm helder acrylaat stafmateriaal. Deze wordt op maat gezaagd, verwarmd op 150° in een oven en vervolgens met behulp van een mal gebogen. Nadat het afgekoeld is wordt het  glashelder gepolijst, geboord en voorzien van schroefdraad. Het handvat wordt gemonteerd op de koffer en aan de onderzijde worden bumpons geplakt zodat de koffer licht verhoogd rechtop kan staan. Klaar voor gebruik!Het unieke aan dit werk is het feit dat elk koffertje identiek moet zijn. Er wordt  soms na een aantal jaar weer een aanvullende serie koffertjes besteld en deze moeten gelijk zijn aan de reeds bestaande koffertjes. Dit vergt dus de nodige aandacht en expertise.

Offerte aanvragen

Laat hier je gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.